Steluța culorilor complementare

GRMS-43332

Puzzle creativ ce ilustrează conceptul de culori complementare a lui Goethe, un instrument valoros pentru formarea atenție fine și deprinderea copilului cu noțiunea de culori.

Mai multe detalii

MaterialLemn
CuloareMulticolor
Vârstă3+

Culorile sunt un stimul important pentru oricare dintre noi. Fie că ne dăm sau nu seama, ele ne atrag vizual și ne influențează starea de spirit și energia. Copii percep și ei aceste influențe, desigur în mod inconștient.

Conceptul de culori complementare a fost dezvoltat de Johan Wolfgang von Goethe în lucrarea sa Date pentru o teorie a culorilor. Observând modul în care omul percepe culorile, Goethe afirmă: "Când ochiul vede o culoare este imediat atras să reacționeze la ea și este în natură lui să producă o alta, care împreună cu culoarea originală, să cuprindă întreaga scară cromatică. Cercul cromatic este astfel aranjat încă să corespundă ordinii naturale, iar culorile opuse una alteia sunt acelea care se evocă reciproc în structură ochiului." Goethe, Teoria culorilor
 
Cu ajutorul Steluței culorilor complementare a lui Goethe adulții pot ajută copii în a-și conștientiza impulsurile naturale de simpatie sau antipatie față de culori, învățând să le observe, să le denumească, să le combine și să folosească în diverse situații. Atenția lor astfel antrenată va deveni un fîn observator al nuanțelor ce ne înconjoară și a stărilor interioare pe care acestea de declanșează.
 
Cele 18 piese purtând culorile complementare ale lui Goethe pot fi îmbinate, combinate, aranjate și asortate în fel și chip, fiind o ocazie excelentă de a educa simțul estetic dar și atenția și concentrarea. Pe lângă reproducerea imaginilor propuse de producător jucătorul este îndemnat să-și creeze propriile imagini, lăsând formele și culorile să curgă una din alta într-un joc inepuizabil al fanteziei creatoare!
 
Datorită multiplelor sale avantaje în dezvoltarea creativității, organizării spațiale și a simțului estetic, acest joc tip caleidoscop este recomandat atât pentru grădinițe, clase pregătitoare și școli, dar și pentru ateliere de dezvoltare personală și creativitate pentru adulți. Stări precum echilibrul, calmul  și siguranță au desigur legătură cu culorile ce ne înconjoară-rămâne doar să le descoperim și să le aplicăm conștient și armonios!


Disponibil și în varianta cu diametrul de 25cm 


Dimensiuni: diametru 13cm, grosimea unui singur element 1cm.
 

Recenzii

Nici un review disponibil.

Scrie un review

Steluța culorilor complementare

Steluța culorilor complementare

Puzzle creativ ce ilustrează conceptul de culori complementare a lui Goethe, un instrument valoros pentru formarea atenție fine și deprinderea copilului cu noțiunea de culori.

10 alte produse în aceeasi categorie: